Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ στέβια (1:2)

  • 1300 ml νερό

  • 2 ξυλάκια κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml λάδι

  • 100 γρ βούτυρο

  • 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 12 μπισκότα χωρίς ζάχαρη

  • Κανέλα

Οδηγίες

1
Βάζουμε την στέβια, το νερό και τα ξυλάκια κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Στο ζεστό λάδι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) και το βούτυρο αγελάδος καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
4
Όταν πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το χλιαρό σιρόπι.
5
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν κάνει φουσκάλες και πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά.
6
Απλώνουμε τον χαλβά σε αποσπώμενη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών και βάζουμε τα μπισκότα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο
8
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με αρκετή κανέλα.