Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χταπόδι κρασάτο με μακαρόνι κοφτό

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 χταπόδι

  • Ελαιόλαδο

  • 300 ml κόκκινο κρασί

  • 2-3 φύλλα δάφνης

  • 250 ml σάλτσα ντομάτας

  • Γλυκιά πάπρικα

  • Κόκκους πιπέρι

  • Μπούκοβο

  • Μπαχάρι

  • Νερό

  • 500 γρ κοφτό μακαρονάκι

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2
Κόβουμε σε κομμάτια τα χταπόδι.
3
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε αρκετό ελαιόλαδο στην χύτρα.
4
Όταν ροδίσει σοτάρουμε το χταπόδι.
5
Ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα, την πάπρικα, κόκκους από πιπέρι, γλυκό ή καυτερό μπούκοβο, 7-8 κόκκους μπαχάρι και νερό μέχρι το 1/3 της χύτρας.
7
Κλείνουμε και μαγειρεύουμε για 1-1:30 ώρα σε μέτρια φωτιά.
8
Ανοίγουμε την χύτρα βράζουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
9
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι.