Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  2. Κόβουμε σε κομμάτια τα χταπόδι.
  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε αρκετό ελαιόλαδο στην χύτρα.
  4. Όταν ροδίσει σοτάρουμε το χταπόδι.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την σάλτσα, την πάπρικα, κόκκους από πιπέρι, γλυκό ή καυτερό μπούκοβο, 7-8 κόκκους μπαχάρι και νερό μέχρι το 1/3 της χύτρας.
  7. Κλείνουμε και μαγειρεύουμε για 1-1:30 ώρα σε μέτρια φωτιά.
  8. Ανοίγουμε την χύτρα βράζουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
  9. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι.