Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χταπόδι κρασάτο με μακαρόνι κοφτό
mitsa
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 χταπόδι
Ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί
2-3 φύλλα δάφνης
250 ml σάλτσα ντομάτας
Γλυκιά πάπρικα
Κόκκους πιπέρι
Μπούκοβο
Μπαχάρι
Νερό
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
Οδηγίες
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2
Κόβουμε σε κομμάτια τα χταπόδι.
3
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε αρκετό ελαιόλαδο στην χύτρα.
4
Όταν ροδίσει σοτάρουμε το χταπόδι.
5
Ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
6
Προσθέτουμε την σάλτσα, την πάπρικα, κόκκους από πιπέρι, γλυκό ή καυτερό μπούκοβο, 7-8 κόκκους μπαχάρι και νερό μέχρι το 1/3 της χύτρας.
7
Κλείνουμε και μαγειρεύουμε για 1-1:30 ώρα σε μέτρια φωτιά.
8
Ανοίγουμε την χύτρα βράζουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
9
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε μαζί με το χταπόδι.