Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Δίχρωμο κέικ με 3 γεύσεις

1 Mins read

Δίχρωμο κέικ με 3 γεύσεις

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο

  • 120 γρ αλεύρι

  • 100 γρ φαρίνα

  • 2 κουταλάκια μπέικιν

  • 75 ml γάλα

  • 160 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • Γεύση κακάο

  • 25 γρ κακάο

  • 50 ml νερό

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 1/3 του κουταλιού σόδα

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το κακάο με το νερό να γίνουν σαν πάστα.
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και την σόδα.
4
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
6
Προσθέτουμε το γάλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε.
8
Αρωματίζουμε την μισή ζύμη κακάο με το ξύσμα λεμονιού.
9
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30x12 cm απλώνουμε το μείγμα κακάο.
10
Από πάνω του βάζουμε το μείγμα με άρωμα λεμόνι και από πάνω την ζύμη με άρωμα βανίλιας.
11
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.