Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠάστες

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

1 Mins read

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 4 αυγά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Γέμιση

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ ινδοκάρυδο

  • Επικάλυψη σοκολάτας

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 160 γρ ζάχαρη

  • 1½ κουταλιά αλεύρι

  • 2 κουταλιές κακάο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.
6
Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.