Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ελαφρύ νηστίσιμο γλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο φυτικό γάλα

  • 30 γρ κακάο

  • 100 γρ νισεστέ

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 2 βανίλιες

  • 2 πακέτα κράκερς

Οδηγίες

1
Διαλύουμε στο μισό φυτικό γάλα την ζάχαρη (εμείς βάλαμε γάλα καρύδας).
2
Στο υπόλοιπο γάλα ενσωματώνουμε το κακάο και το νισεστέ.
3
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
4
Την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
5
Καλύπτουμε ταψί 35 x 23 εκατοστά με κράκερς.
6
Απλώνουμε την μισή κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από κράκερς.
8
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
9
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε με σπασμένα κράκερς.