Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
300 ml λάδι
400 ml γάλα
225 γρ κρυσταλική στέβια 1:2
3 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
½ κουταλάκι σόδα
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Πραλίνα με στέβια (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Δυαλίουμε την στέβια (1:2 αναλογία με ζάχαρη) στο λάδι και το γάλα.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3
Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
5
Την απλώνουμε σε φόρμα 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί .
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και όταν ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
7
Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη πραλίνα με στέβια και σπασμένους ξηρούς καρπούς.