Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΕορταστικάΚέικ

Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 300 ml λάδι

  • 400 ml γάλα

  • 225 γρ κρυσταλική στέβια 1:2

  • 3 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι

  • ½ κουταλάκι σόδα

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Πραλίνα με στέβια (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Δυαλίουμε την στέβια (1:2 αναλογία με ζάχαρη) στο λάδι και το γάλα.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
3
Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
5
Την απλώνουμε σε φόρμα 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί .
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και όταν ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
7
Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη πραλίνα με στέβια και σπασμένους ξηρούς καρπούς.