Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου φράουλας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
mitsa
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
2 φακελάκι ζελέ φράουλα
1½ πακέτο πτι μπερ
100 γρ βούτυρο
1 κιλό φράουλες
Οδηγίες
1
Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
3
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε(σε μορφή άμμου) τα μπισκότα.
4
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώνουμε.
5
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε 26 εκατοστών φόρμα.
6
Αναμειγνύουμε την σαντιγί με όσες κομμένες φράουλες επιθυμούμε και προσθέτουμε το χλιαρό ζελέ. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε το μίξερ.
7
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό μας για 6 ώρες στο ψυγείο.
8
Κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε κυκλικά, σε στρώσεις σύμφωνα με το μέγεθός τους.
9
Τις περιχύνουμε με κρύο παχύρευστο ζελέ για να παραμείνουν στην θέση τους και βάζουμε στο ψυγείο.
10
Σερβίρουμε όταν το ζελέ έχει σταθεροποιηθεί.