Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκά ρολά με βερίκοκα
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
20-25 βερίκοκα
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
100 ml σπορέλαιο
2 βανίλιες
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 ml γιαούρτι
5 γρ μπέικιν
50 ml γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη
150 γρ αμύγδαλα
50 γρ σταφίδες
Σπορέλαιο για άλειμμα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
2
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι, το μπέϊκιν, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το σπορέλαιο.
3
Στα σπασμένα αμύγδαλα βάζουμε 1 κουταλιά ζάχαρη,τις σταφίδες, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και αλείφουμε σπορέλαιο.
5
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο, το αλείφουμε με σπορέλαιο και κάνουμε μία στρώση από το μείγμα με τα αυγά.
6
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο, το αλείφουμε με σπορέλαιο και κάνουμε ακόμα μία στρώση από το μείγμα με τα αυγά.
7
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκο, τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με καστανή ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα αμυγδάλου.
8
Προσέχουμε τα βερίκοκα να είναι γλυκά.
9
Τα τοποθετούμε στην άκρη από τα φύλλα και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές (τα υλικά είναι για 3 ρολά).
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
12
Αν θέλουμε τα ραντίζουμε και με λίγο νερό.
13
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.