Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκά ρολά με βερίκοκα

mitsa
servings
3

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 20-25 βερίκοκα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 2 βανίλιες

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 200 ml γιαούρτι

  • 5 γρ μπέικιν

  • 50 ml γάλα

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 150 γρ αμύγδαλα

  • 50 γρ σταφίδες

  • Σπορέλαιο για άλειμμα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
2
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι, το μπέϊκιν, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το σπορέλαιο.
3
Στα σπασμένα αμύγδαλα βάζουμε 1 κουταλιά ζάχαρη,τις σταφίδες, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και αλείφουμε σπορέλαιο.
5
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο, το αλείφουμε με σπορέλαιο και κάνουμε μία στρώση από το μείγμα με τα αυγά.
6
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο, το αλείφουμε με σπορέλαιο και κάνουμε ακόμα μία στρώση από το μείγμα με τα αυγά.
7
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκο, τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με καστανή ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα αμυγδάλου.
8
Προσέχουμε τα βερίκοκα να είναι γλυκά.
9
Τα τοποθετούμε στην άκρη από τα φύλλα και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές (τα υλικά είναι για 3 ρολά).
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με σπορέλαιο.
12
Αν θέλουμε τα ραντίζουμε και με λίγο νερό.
13
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.