Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου με 2 είδη κρέμας και κρουασάν

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου με 2 είδη κρέμας και κρουασάν

mitsa

Υλικά

  • 1+1 λίτρα γάλα

  • 200+100 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 100 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο

  • 5 κρουασάν

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 1 πακέτο πτι μπερ

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (100 γρ), το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα (1 λίτρο) με την ζάχαρη (200 γρ), το άνθος αραβοσίτου κακάο και το κακάο.
5
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε την χλιαρή σκούρα κρέμα.
8
Τοποθετούμε τα κρουασάν και τα καλύπτουμε με την χλιαρή λευκή κρέμα.
9
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγί.