Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με φράουλα σαν μπανόφι
mitsa
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
100 ml γάλα ή 100 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
Φράουλες
Οδηγίες
1
Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη και ενσωματώνουμε το γάλα ή το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
3
Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε.
4
Τοποθετούμε ομοιόμορφα το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
5
Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες και γεμίζουμε την φόρμα.
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε πάνω από τις φράουλες (για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα την κάνουμε ροζέτες).
7
Προτείνουμε πριν σερβίρετε να το αφήσετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
8
Προαιρετικά διακοσμούμε με τρούφα και φράουλες.