Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου μηλόπιτα με μπισκότα

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου μηλόπιτα με μπισκότα

mitsa

Υλικά

  • 2 πακέτα πτι μπερ

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 3 κουταλιές νισεστέ

  • 2 κουταλιές αλεύρι

  • 150 ζάχαρη

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 2 κρόκους

  • 2 βανίλιες

  • Γέμιση

  • 500 γρ τριμμένα μήλα

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη

  • 2 κουταλιές βούτυρο

  • 50 γρ σταφίδες

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Για την κρέμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις βανίλιες.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Προαιρετικά αναμειγνύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
5
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
6
Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
7
Όταν χάσουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σταφίδες και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονιάκ αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
9
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
10
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα.
11
Βάζουμε το κρύο μείγμα με τα μήλα και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα.
12
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα.
13
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.