Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό για 24 ώρες.
  2. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε καθαρό νερό και βράζουμε για 10 λεπτά (μετράμε από την στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει).
  3. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
  4. Βράζουμε ακόμα 2 φορές σε καθαρό νερό για 10 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε τα μανταρίνια και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με την ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά.
  6. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλιες και χυμό λεμονιού.
  7. Τα αφήνουμε για 24 ώρες μαζί με το σιρόπι και την επόμενη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρα και όταν το γυρνάμε στο πλάι δεν πρέπει να τρέξει).
  8. Αν το σιρόπι δεν έχει δέσει αφαιρούμε τα μανταρίνια και βράζουμε.
  9. Αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα και σερβίρουμε μετά από 2 εβδομάδες.