Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε το επάνω και το κάτω μέρος από τα σύκα.
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ χρησιμοποιούμε γάντια γιατί το γαλάκτωμα από τα σύκα μπορεί να προκαλέσει έντονες πληγές.
  3. Τα βράζουμε για 15 λεπτά σε καυτό νερό.
  4. Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα τρυπάμε περιμετρικά με μία οδοντογλυφίδα και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά.
  6. Σε ένα σκεύος βάζουμε αρκετό νερό μαζί με την σάλτσα λεμονιού και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
  7. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό (1 λίτρο) για 15 λεπτά.
  8. Πατάμε τα σύκα να βγάλουν όλο το νερό που έχουν, αλλά προσέχουμε να μην τα σπάσουμε.
  9. Προσθέτουμε το μέλι στο σιρόπι, βάζουμε τα σύκα και βράζουμε για 5 λεπτά.
  10. Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τα γαρύφαλλα.
  11. Αφήνουμε για 24 ώρες και ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (πρέπει να είναι παχύρευστο και να στέκεται).
  12. Αν δεν έχει δέσει αφαιρούμε τα σύκα και βράζουμε μέχρι που να πάρει την επιθυμητή υφή.
  13. Αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα.
  14. Προτείνουμε να σερβίρεται μετά από 2 εβδομάδες για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.