Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, το ξύσμα και συνεχείζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
  6. Την στρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
  7. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
  8. Όταν είναι έτοιμο το ξερφορμάρουμε.
  9. Αναμειγνύουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με κονιάκ και αλείφουμε το κρύο κέικ.
  10. Το καλύπτουμε με καρύδα και σερβίρουμε.