Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Γνωρίζετε αυτό το μυστικό για λαχταριστό κέικ χωρίς βούτυρο?

1 Mins read

Γνωρίζετε αυτό το μυστικό για λαχταριστό κέικ χωρίς βούτυρο?

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 150 ml λάδι

  • 200 ml πορτοκαλάδα

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 βανίλιες

  • Μαρμελάδα βερίκοκο

  • Κονιάκ

  • Τριμμένη Καρύδα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, το ξύσμα και συνεχείζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
6
Την στρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
8
Όταν είναι έτοιμο το ξερφορμάρουμε.
9
Αναμειγνύουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με κονιάκ και αλείφουμε το κρύο κέικ.
10
Το καλύπτουμε με καρύδα και σερβίρουμε.