Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γνωρίζετε αυτό το μυστικό για λαχταριστό κέικ χωρίς βούτυρο?
mitsa
Υλικά
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
150 ml λάδι
200 ml πορτοκαλάδα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Μαρμελάδα βερίκοκο
Κονιάκ
Τριμμένη Καρύδα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, το ξύσμα και συνεχείζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
6
Την στρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
8
Όταν είναι έτοιμο το ξερφορμάρουμε.
9
Αναμειγνύουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με κονιάκ και αλείφουμε το κρύο κέικ.
10
Το καλύπτουμε με καρύδα και σερβίρουμε.