Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γρήγορα Ανατολίτικα ατομικά κιουνεφέ

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ κανταΐφι

  • 100 γρ βούτυρο

  • 150 ml νερό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 125 γρ μοτσαρέλα

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι πολύ καλά.
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιωμένο το βούτυρο.
5
Προσθέτουμε το κανταΐφι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
6
Καλύπτουμε την επιφάνειά από ένα κεραμικό ή μεταλλικό σκεύος με μία στρώση κανταΐφι.
7
Το πατάμε καλά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα στο κέντρο και βάζουμε ακόμα μία στρώση κανταΐφι.
8
Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
9
Όσο είναι καυτά το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Βάζουμε στον φούρνο για ακόμα 5 λεπτά
11
Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με λίγο φιστίκι.