Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ιδιαίτερα τυροκουλούρια αφρός Part II

mitsa

Υλικά

  • 500-550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό + 1 ασπάρι

  • 125 ml νερό

  • 125 γρ γιαούρτι

  • 100 ml λάδι

  • 1 κουταλάκι λευκό ξύδι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 300 γρ φέτα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το αυγό μαζί με το ασπράδι, το νερό, το λάδι και το γιαούρτι.
2
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το μπέικιν και από πάνω ρίχνουμε το ξύδι να αφρίσει.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα αλευρώνουμε, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
6
Τοποθετούμε 10 γρ μαλακό βούτυρο σε κάθε μπαλάκι και με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Το χωρίζουμε σε σε λωρίδες με πλάτος περίπου 5 εκατοστά, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις πατάμε ελαφρώς να ανοίξουν.
9
Απλώνουμε σπασμένη φέτα κατά μήκος και κλείνουμε καλά.
10
Κόβουμε σε κομμάτια και δίνουμε σχήμα από κουλούρι.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σπόρους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.