Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια

1 Mins read

Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 ml γάλα

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ βούτυρο

  • 100 ml χυμό μανταρίνι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • 12 μανταρίνια

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Βάζουμε τον χυμό από τα μανταρίνια, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
6
Βουτυρώνουμε ταψί 40×27 εκατοστά και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
7
Τοποθετούμε τα ολόκληρα και καθαρισμένα μανταρίνια.
8
Απλώνουμε την ζύμη ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.