Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ μήλου χωρίς μίξερ (με πανεύκολη σος καραμέλας)

1 Mins read

Κέικ μήλου χωρίς μίξερ (με πανεύκολη σος καραμέλας)

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 400 γρ φαρίνα

  • 450 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 300 ml λάδι

  • 3 μήλα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • Καραμέλα

  • 115 γρ βούτυρο

  • 100 γρ καστανή ζάχαρη

  • 20 ml γάλα

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά.
2
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
5
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
6
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 cm του κέικ.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
9
Το κέικ μας πρέπει είναι λίγο υγρό.
10
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
11
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν καραμέλα.
12
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
13
Περιχύνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το κρύο κέικ.