Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα αυγά.
  2. Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
  3. Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια.
  5. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 cm του κέικ.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  8. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
  9. Το κέικ μας πρέπει είναι λίγο υγρό.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το γάλα.
  11. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν καραμέλα.
  12. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
  13. Περιχύνουμε την χλιαρή καραμέλα πάνω από το κρύο κέικ.