Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας

1 Mins read

Κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι

  • 1 μπείκιν

  • 3 αυγά

  • 450 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γιαούρτι

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το γιαούρτι, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίνει ζύμη και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
7
Όταν κρυώσει κάνουμε προσεχτικά μεγάλες τρύπες.
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα να γίνουν μους.
9
Γεμίζουμε τις τρύπες με την μους και απλώνουμε την υπόλοιπη στο κέικ.
10
Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.