Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Κέικ σοκολάτας με κρέμα cheesecake (Τσίζκεϊκ)

1 Mins read

Κέικ σοκολάτας με κρέμα cheesecake (Τσίζκεϊκ)

mitsa

Υλικά

  • 325 γρ αλεύρι

  • 5 αυγά

  • 230 γρ ζάχαρη

  • 125 ml σπορέλαιο

  • 125 ml σόδα

  • 2 βανίλιες

  • 25 γρ κακάο

  • Κρέμα

  • 500 γρ τυρί κρέμα

  • 70 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 20 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Αναμειγνύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, την σόδα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ανακατεύουμε πολλή καλά να γίνει ζύμη και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 36x32 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
6
Διαλύουμε την ζάχαρη στο τυρί κρέμα.
7
Προσθέτουμε τα αυγά, το νισεστέ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
8
Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε διαγώνιες γραμμές σε σχήμα ρόμβου.
9
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.