Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να φτιάξετε κολοκυθάκια τουρσί
mitsa
Υλικά
4 κολοκυθάκια
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
100 ml ξύδι
Σπορέλαιο
Μυρωδικά
Οδηγίες
1
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και αφαιρούμε τα σπόρια.
2
Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα σκεύους μαζί με το αλάτι.
3
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
4
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά να φύγουν τα υγρά.
5
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το ξύδι και καλύπτουμε με ένα πιάτο (το πιάτο να δημιουργεί πίεση στα κολοκυθάκια).
6
Αφήνουμε για 2½ ώρες και με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά.
7
Τα αναμειγνύουμε με λίγο σπορέλαιο και τα βάζουμε σε βάζα.
8
Γεμίζουμε τα βάζα με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά της επιλογής μας.
9
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο και μαύρο σιναπόσπορο, καθώς και σπόρους από μάραθο.
10
Κλείνουμε καλά τα βάζα και αποθηκεύουμε για 2 βδομάδες πριν σερβίρουμε.