Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόψωμα μαργαρίτα
mitsa
Υλικά
700 γρ αλεύρι
200 ml νερό
200 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
100 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
1 γιαούρτι
75 ml γάλα
1 αυγό
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με πετσέτα σε λαδωμένο σκεύος και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε με τα χέρια, βάζουμε Φέτα και πλάθουμε σε μπαλάκια.
8
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
9
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα και το αυγό.
10
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπαλάκια και πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.