Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ανοιχτή πίτα φόρμας

mitsa

Υλικά

  • 300-350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 150 ml γάλα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 200 γρ αλλαντικά

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ασπράδι αυγού, τα αλλαντικά, τις πολύχρωμες πιπεριές, ρίγανη και θυμάρι.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Την μεταφέρουμε σε ταψί 32 εκατοστών όπως σας δείχνουμε.
9
Απλώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα.
10
Προαιρετικά τοποθετούμε λίγο τυρί κρέμα στις άκρες και τις διπλώνουμε.
11
Αλείφουμε με τον κρόκο από το αυγό την ζύμη και πασπαλίζουμε σπόρους.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.