Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες
mitsa
Υλικά
800 γρ μοσχαράκι
Νερό
Ελαιόλαδο
3-4 πατάτες
3-4 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 κλωνάρια σέλινο
Αλάτι-Πιπέρι
2 αυγά
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Οδηγίες
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι κομένο σε κομμάτια, το σκεπάζουμε με νερό, ελαιόλαδο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2
Εμείς χρισιμοποιήσαμε ποντίκι και το βράσαμε περίπου για 2 ώρες.
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά (τις πατάτες σε κύβους, τα καρότα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα το κραμμύδι και το σέλινο).
4
Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
5
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά καυτό ζουμή από το φαγητό.
7
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε.