Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζεστή σούπα για τις κρύες μέρες

mitsa

Υλικά

  • 800 γρ μοσχαράκι

  • Νερό

  • Ελαιόλαδο

  • 3-4 πατάτες

  • 3-4 καρότα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 4-5 κλωνάρια σέλινο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 2 αυγά

  • Χυμό από 1-2 λεμόνια

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μοσχαράκι κομένο σε κομμάτια, το σκεπάζουμε με νερό, ελαιόλαδο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2
Εμείς χρισιμοποιήσαμε ποντίκι και το βράσαμε περίπου για 2 ώρες.
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά (τις πατάτες σε κύβους, τα καρότα σε ροδέλες, ψιλοκομμένα το κραμμύδι και το σέλινο).
4
Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
5
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά καυτό ζουμή από το φαγητό.
7
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε.