Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚουταλιού

Κομπόστα κεράσι, εύκολη και γρήγορη με ελάχιστη ζάχαρη

1 Mins read

Κομπόστα κεράσι, εύκολη και γρήγορη με ελάχιστη ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • Κεράσια

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Νερό

Οδηγίες

1
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια.
2
Αν δεν έχουμε μηχάνημα για να αφαιρούμε τα κουκούτσια στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως να μετατρέψετε ένα παλιό πιρούνι σε μηχάνημα.
3
Γεμίζουμε βάζα μεσαίου μεγέθους μέχρι πάνω με κεράσια.
4
Προσθέτουμε μία κουταλιά ζάχαρη και καλύπτουμε τα κεράσια με νερό.
5
Κλείνουμε καλά τα καπάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα που στον πάτο του έχουμε βάλει πετσέτα.
6
Βάζουμε νερό μέχρι την μέση από τα βάζα και βράζουμε για 30 λεπτά.
7
Όταν κρυώσουν ελέγχουμε αν τα καπάκια είναι καλά κλεισμένα και αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.