Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστή κόκκινη τούρτα (Red Velvet)

mitsa

Υλικά

  • 235 ml γάλα

  • 15 ml λευκό ξύδι

  • 170 γρ βούτυρο

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 550 γρ αλεύρι

  • 20 γρ μπέικιν

  • 15 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • Κρέμα

  • 450 γρ κρέμα τυρί

  • 225 γρ βούτυρο

  • 500 γρ άχνη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με το μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο.
2
Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το γάλα (βουτυρόγαλα) και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι που αν γίνει ζύμη. Ρίχνουμε αρκετό κόκκινο χρώμα, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο μέχρι που η ζύμη μας να έχει έντονα κόκκινο χρώμα.
4
Την μοιράζουμε και στρώνουμε σε 2 στρόγγυλες φόρμες των 26 cm που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τα τοιχώματά τους.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι από σουβλάκι και δεν κολλάει πάνω του η ζύμη.
6
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι που να πάρει κρεμώδες υφή.
7
Ισιάζουμε τα παντεσπάνια κόβοντας το επάνω μέρος και απλώνουμε μέρος από την κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα.
8
Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κρέμα, αλλά δεν μας πειράζει αν υπάρχουν ατέλειες καθώς θα τις καλύψουμε με τα περισσεύματα από τα παντεσπάνια που τα έχουμε κάνει τρίμματα.
9
Αν θέλουμε η τούρτα μας να έχει σκέτη λευκή όψη χρησιμοποιούμε σφιχτή σαντιγί για την επικάλυψη.