Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστή κόκκινη τούρτα (Red Velvet)
mitsa
Υλικά
235 ml γάλα
15 ml λευκό ξύδι
170 γρ βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά
550 γρ αλεύρι
20 γρ μπέικιν
15 γρ κακάο
2 βανίλιες
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Κρέμα
450 γρ κρέμα τυρί
225 γρ βούτυρο
500 γρ άχνη
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το ξύδι και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με το μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο.
2
Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το γάλα (βουτυρόγαλα) και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι που αν γίνει ζύμη. Ρίχνουμε αρκετό κόκκινο χρώμα, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο μέχρι που η ζύμη μας να έχει έντονα κόκκινο χρώμα.
4
Την μοιράζουμε και στρώνουμε σε 2 στρόγγυλες φόρμες των 26 cm που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τα τοιχώματά τους.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι από σουβλάκι και δεν κολλάει πάνω του η ζύμη.
6
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι που να πάρει κρεμώδες υφή.
7
Ισιάζουμε τα παντεσπάνια κόβοντας το επάνω μέρος και απλώνουμε μέρος από την κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα.
8
Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κρέμα, αλλά δεν μας πειράζει αν υπάρχουν ατέλειες καθώς θα τις καλύψουμε με τα περισσεύματα από τα παντεσπάνια που τα έχουμε κάνει τρίμματα.
9
Αν θέλουμε η τούρτα μας να έχει σκέτη λευκή όψη χρησιμοποιούμε σφιχτή σαντιγί για την επικάλυψη.