Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μακαρονόπιτα σε στυλ σουφλέ

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 750 γρ μακαρόνια

  • 3+1 αυγά

  • 300 ml σπορέλαιο

  • 300 ml γιαούρτι

  • 200 γρ κίτρινο τυρί

  • 200 γρ Φέτα

  • 200 γρ αλλαντικά

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το σπορέλαιο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
2
Λαδώνουμε καλά το ταψί, 42x36 εκατοστών, και βάζουμε 2 φύλλα σε κάθε πλευρά.
3
Αλείφουμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε τα μισά κρύα και βρασμένα μακαρόνια, την μισή Φέτα, το μισό κίτρινο τυρί και τα μισά αλλαντικά.
4
Περιχύνουμε λίγο από το μείγμα και τοποθετούμε 4 φύλλα αφού τα τσαλακώσουμε.
5
Τα αλείφουμε με μείγμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
6
Από πάνω βάζουμε 2 τσαλακωμένα φύλλα και απλώνουμε μείγμα.
7
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τις περνάμε με μείγμα.
8
Στο μείγμα που μας περίσσεψε ενσωματώνουμε 1 αυγό.
9
Σκεπάζουμε την πίτα με 2 φύλλα και αλείφουμε το μείγμα.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.