Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Με αυτόν τον τρόπο το σουφλέ ζυμαρικών είναι πάντα κρεμώδες
mitsa
Υλικά
1 κιλό πένες
2 πράσα
1.5 λίτρα γάλα
2 αυγά
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Πιπέρι
Πάπρικα
Μοσχοκάρυδο
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές αφυδατωμένο κρεμμύδι
150 γρ φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι
Σιμιγδάλι
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αρκετό αλάτι, λίγο λάδι, τις πένες και βράζουμε βάση των οδηγιών.
2
Κόβουμε σε ροδές τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
3
Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα με τα αυγά και το αλεύρι.
5
Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
6
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι.
7
Προσθέτουμε τα πράσα, την σπαμένη φέτα, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
8
Λαδώνουμε μεγάλο και βαθύ ταψί.
9
Καλύπτουμε τον πάτο με σιμιγδάλι και απλώνουμε τις πένες.
10
Βάζουμε την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να μην χαλάσουμε την στρώση με το σιμιγδάλι.
11
Τοποθετούμε κομμάτια από κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το τυρί.