Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιάστε τους πάντες με αυτό το τυρόψωμο
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml γάλα
1 κουταλιά λάδι
2 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
200 γρ φέτα
Λίγο βούτυρο
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Τη βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 11 μέρη.
8
Σε 8 φύλλα βάζουμε σπασμένη φέτα στο κέντρο και τα κάνουμε μπαλάκια.
9
Τα τποθετούμε περιμετρικά σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
10
Βουτυρώνουμε το ένα από τα φύλλα που κρατήσαμε με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε ένα φύλλο από πάνω.
11
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
12
Τα ανοίγουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο φύλλο.
13
Με τη βοήθεια από ένα πιάτο τα κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα.
14
Κόβουμε το φύλλο σε 8 ακτίνες και κάνουμε σχέδιο όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
15
Τη ζύμη που περίσσεψε την κόνουμε λωρίδα, την τυλίγουμε και την βάζουμε στο κέντρο.
16
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
17
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.