Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΜπισκότα

Νόστιμα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους

1 Mins read

Νόστιμα κεράσματα για μικρούς και μεγάλους

mitsa

Υλικά

  • 2 αυγά

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

  • 300 γρ γιαούρτι

  • 120 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • Μαρμελάδα

  • Καρύδα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τα αυγά με την ζάχαρη.
2
Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
5
Δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα κουπ-πατ κόβουμε σε μικρότερα φύλλα.
7
Τα τραβάμε ελαφρώς, στο κέντο τοποθετούμε μαρμελάδα και κλείνουμε καλά.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολληρικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
9
Όταν κρυώσουν τα αλήφουμε με μαρμελάδα και τα βουτάμε στην τριμμένη καρύδα.