Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μοναδική πάστα ταψιού

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 3 αυγά

  • 200+150 ml γάλα

  • 200 ml λάδι

  • 225 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Μους καραμέλας

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο

  • Γκανάζ

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
7
Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
8
Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
9
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
10
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
11
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
12
Σερβίρουμε με σοκολάτα καραμέλας.