Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ μοσχαρίσια ελιά

  • 400 ml σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • 3 ποτήρια νερό

  • 3 δαφνόφυλλα

  • 10 κόκκους πιπέρι

  • Πουρές

  • 5-6 πατάτες

  • 50 γρ βούτυρο

  • Αλάτι - Πιπέρι

  • Χυμό λεμονιού

  • Λίγο γάλα

Οδηγίες

1
Καλύπτουμε τον πάτο από την χύτρα ταχύτητας με ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κύβους.
2
Όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε από την χύτρα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3
Όταν ροδίσει βάζουμε το κρέας, το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Προσθέτουμε την σάλτσα, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, το νερό, αλάτι, ανακατεύουμε, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για περίπου 2½.
5
Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές.
6
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, βούτυρο και πολτοποιούμε.
7
Για μεγαλύτερη ευκολία προσθέτουμε λίγο γάλα και χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ.
8
Όταν πάρει την υφή που θέλουμε δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε στα γούστα μας.