Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας
mitsa
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσια ελιά
400 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 ποτήρια νερό
3 δαφνόφυλλα
10 κόκκους πιπέρι
Πουρές
5-6 πατάτες
50 γρ βούτυρο
Αλάτι - Πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Λίγο γάλα
Οδηγίες
1
Καλύπτουμε τον πάτο από την χύτρα ταχύτητας με ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κύβους.
2
Όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε από την χύτρα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3
Όταν ροδίσει βάζουμε το κρέας, το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Προσθέτουμε την σάλτσα, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, το νερό, αλάτι, ανακατεύουμε, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για περίπου 2½.
5
Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές.
6
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, βούτυρο και πολτοποιούμε.
7
Για μεγαλύτερη ευκολία προσθέτουμε λίγο γάλα και χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ.
8
Όταν πάρει την υφή που θέλουμε δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε στα γούστα μας.