Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτένια μηλόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
Ζύμη
650 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ μαργαρίνη
200 γρ ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ γιαούρτι
2 βανίλιες
Γέμιση
1
200 γρ καστανή ζάχαρη
50 ml κονιάκ
5 γρ κανέλα
1.5 κιλό μήλα
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα περνάμε από τον τρίφτη και τα βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού.
2
Τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να χάσουν τα υγρά τους.
3
Λίγο πριν τα κατεβάζουμε από την φωτιά τα αρωματίζουμε με κανέλα και κονιάκ.
4
Στο αλεύρι βάζουμε την κρύα μαργαρίνη σε κομμάτια και δουλεύουμε να γίνουν ψίχουλα.
5
Προσθέτουμε το γιαούρτι , την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
7
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Βάζουμε το ένα φύλλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
9
Απλώνουμε την κρύα γέμιση, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και τρυπάμε με το πιρούνι.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
11
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.