Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 45 πτι μπερ

  • 600 γρ μαρμελάδα

  • 300 ml γάλα

  • 50 ml κονιάκ

  • 150 γρ καρύδια

  • 100 γρ φρυγανιά

  • 50 γρ άχνη ζάχαρη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ σοκολάτα

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
2
Τα αναμειγνύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, την άχνη και τις βανίλιες.
3
Στο γάλα βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
4
Σε φόρμα 30x20 κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
5
Απλώνουμε την μισή μαρμελάδα.
6
Πασπαλίζουμε το μισό μείγμα με τα καρύδια.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
8
Στην σοκολάτα βάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά.
9
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
10
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.