Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πιροσκί (Αυθεντική Ρώσικη συνταγή με 3 γεύσεις)
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι
320 ml γάλα
25 γρ νωπή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Στο αλεύρι βάζουμε την μαγιά, το βούτυρο, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
4
Πλάθουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
6
Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος από ένα πιατάκι.
7
Βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας, διπλώνουμε και δίνουμε σχήμα.
8
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση κιμά: peinirlakia
Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη γέμιση πατάτας: kichakia