Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα τσουρεκάκια για αρχάριους, αυτός ο τρόπος θα σας λύσει τα χέρια

mitsa

Υλικά

  • Λίγη μαστίχα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 200 ml φυτικό γάλα

  • 200 ml νερό

  • 60 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 620 γρ αλεύρι για τσουρέκια

  • Λίγο αλάτι

  • 40 γρ μαργαρίνη

  • Πετιμέζι ή μέλι

  • Σουσάμι ή αμύγδαλα

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
3
Βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε την λιωμένη μαργαρίνη και δουλεύουμε.
8
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
9
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 16 μέρη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
10
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, τυλίγουμε σε ρολά και τα κάνουμε κορδόνια.
11
Με την βοήθεια από δυό αλευρωμένα ξυλάκια δίνουμε σχήμα όπως σας σείχνουμε στο βίντεο.
12
Αφαιρούμε τα ξυλάκια και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Τα αλείφουμε με πετιμέζι ή μέλι που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
14
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
15
Συνοδεύονται ιδανικά με νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού.