Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)

mitsa

Υλικά

  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας

  • Φρυγανιές

  • Κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

  • 120 γρ αλεύρι

  • 60 γρ νισεστέ

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 βανίλιες

  • 50 γρ μαργαρίνη

  • Σιρόπι

  • 275 γρ ζάχαρη

  • 200 ml νερό

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
3
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
4
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
5
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
6
Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
7
Βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
8
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ή την κρύα κρέμα καρύδας σε σαντιγί.
9
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.