Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)
mitsa
Υλικά
250 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
Φρυγανιές
Κρέμα
2 λίτρα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
120 γρ αλεύρι
60 γρ νισεστέ
200 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
50 γρ μαργαρίνη
Σιρόπι
275 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
3
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
4
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
5
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
6
Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
7
Βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
8
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ή την κρύα κρέμα καρύδας σε σαντιγί.
9
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.