Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Όσα και να φτιάξω δε μένει ούτε ένα

1 Mins read

Όσα και να φτιάξω δε μένει ούτε ένα

mitsa

Υλικά

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 600 ml γάλα

  • 2 κουταλιές αλεύρι

  • 150 ml λάδι

  • 4 αυγά

  • 1250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 50 γρ βούτυρο

  • Μουστάρδα Με Κρόκο Κοζάνης (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Αλλαντικά

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό γάλα.
2
Ρίχνουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
3
Προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Χωρίζουμε 2 αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
5
Βάζουμε 2 όλοκληρα αυγά και τα ασπράδια στο μείγμα.
6
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
8
Προθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε να το αποροφήσει.
9
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
10
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20 μπάλες.
11
Τις ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε μοστάρδα με κρόκο κοζάνης, ρίγανη και αλλαντικά της επιλογής μας.
12
Τα κλείνουμε σε ρολά και κόβουμε στην μέση.
13
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και αλήφουμε με τους κρόκους που κρατήσαμε.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.