Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παγωτό ξυλάκι χωρίς παγωτομηχανή
mitsa
Υλικά
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Πουράκια
Σοκολάτα
Κακάο
Βανίλια
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
2
Ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο (από το ψυγείο).Μπορούμε να αρωματίσουμε με βανίλιες
3
Για μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε θήκες για παγωτό ή πλαστικά ποτηράκια.
4
Μπορούμε αντί για ξυλάκι να βάλουμε πουράκια.
5
Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσουν.
6
Προαιρετικά λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τα παγωτά μας.
7
Αν η σοκολάτα μας είναι παχύρευστη την αραιώνουμε με λίγο σπορέλαιο.
8
Στην σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς.