Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Παγωτό Vienneta-Βlack forest με 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

1 Mins read

Παγωτό Vienneta-Βlack forest με 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

mitsa

Υλικά

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 3 βανίλιες

  • 100 γρ σοκολάτα

  • Γλυκό βύσσινο

Οδηγίες

1
Κόβουμε σε χαρτόνι ορθογώνιο λίγο μικρότερο από την φόρμα.
2
Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη και απλώνουμε λιωμένη σοκολάτα (κάνουμε 5 φύλλα).
3
Ξεφορμάρουμε και αφήνομε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
6
Σε φόρμα 30×20 κάνουμε μία στρώση από παγωτό και βάζουμε ένα φύλλο σοκολάτας.
7
Περιμετρικά κάνουμε ροζέτες με παγωτό και απλώνουμε όσο γλυκό βύσσινο μας αρέσει.
8
Σκεπάζουμε με παγωτό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που το παγωτό να τελειώσει.
9
Προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι παγωτό.
10
Διατηρούμε στην κατάψυξη και προαιρετικά πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.