Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα Τόσκα

mitsa

Υλικά

  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 70 γρ τρούφα σοκολάτας

  • 3 βανίλιες

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 200 γρ σοκολάτα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Κρέμα

  • 1 λίτρo γάλα

  • 5 κουταλιές αλεύρι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 5 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 βανίλιες

  • 1 κουταλιά βούτυρο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Βάζουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα, 42x30 εκατοστά, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσει.
5
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
7
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
8
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
9
Την καλύπτουμε με τα μπισκότα και από πάνω βάζουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.