Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα τρούφας με μους σοκολάτας (Εξαιρετικα τρουφακια)

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 165 γρ φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ σοκολάτα

  • Τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια.
6
Βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
7
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και στρώνουμε ομοιόμορφα μους.
8
Σκεπάζουμε τις πάστες με τρούφα σοκολάτας.
9
Διακοσμούμε προαιρετικά με ροζέτες από μους και μαρασκίνο.