Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠάστες

Πάστες σοκολάτας και βανίλιας

1 Mins read

Πάστες σοκολάτας και βανίλιας

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Σαντίγι

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • 50 γρ άχνη ζάχαρη

  • Μους σοκολάτα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ σοκολάτα

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 50 ml γάλα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε καλά να γίνει ζύμη, την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες.
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
7
Με την βοήθεια από ένα κουπ πατ κόβουμε το κρύο παντεσπάνι.
8
Ότι περισσέψει το ξάνουμε ψίχουλα.
9
Τοποθετούμε λευκή ή καφέ κρέμα και σκεπάζουμε με ψίχουλα.
10
Προαιρετικά μπορούμε στα ψίχουλα να βάλουμε και λίγο ινδοκάρυδο.
11
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε. ***Μετά από δικό μας λάθος στην επεξεργασία του video δεν αναφέραμε ότι στα υλικά υπάρχουν και 50 ml σπορέλαιο και 50 ml γάλα!! :)