Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂
Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉
Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
- Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τους δίνουμε σχήμα από πεϊνιρλί.
- Αλείφουμε το εσωτερικό με λάδι ή βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε το εξωτερικό μέρος με κρόκο αυγού και απλώνουμε τα υλικά της επιλογής μας.
- Εμείς χρησιμοποιήσαμε τριμμένο κίτρινο τυρί, κόκκινη πιπεριά, μπέικον, Φέτα, ρίγανη.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πρόσφατα σχόλια