Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  6. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
  8. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τους δίνουμε σχήμα από πεϊνιρλί.
  9. Αλείφουμε το εσωτερικό με λάδι ή βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Αλείφουμε το εξωτερικό μέρος με κρόκο αυγού και απλώνουμε τα υλικά της επιλογής μας.
  11. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τριμμένο κίτρινο τυρί, κόκκινη πιπεριά, μπέικον, Φέτα, ρίγανη.
  12. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.