Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Πεϊνιρλί- Πως να το φτιάξετε με επιτυχία

1 Mins read

Πεϊνιρλί- Πως να το φτιάξετε με επιτυχία

mitsa
servings
12

Υλικά

  • 750 γρ αλεύρι

  • 500 ml νερό

  • 20 ml ελαιόλαδο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Κίτρινο τυρί

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο μισό χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τους δίνουμε σχήμα από πεϊνιρλί.
9
Αλείφουμε το εσωτερικό με λάδι ή βούτυρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αλείφουμε το εξωτερικό μέρος με κρόκο αυγού και απλώνουμε τα υλικά της επιλογής μας.
11
Εμείς χρησιμοποιήσαμε τριμμένο κίτρινο τυρί, κόκκινη πιπεριά, μπέικον, Φέτα, ρίγανη.
12
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.