Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και τα αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
  4. Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε.
  5. λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος 38×30 εκατοστών και τοποθετούμε τα φύλλα.
  6. Τα λαδώνουμε πολλή καλά και τα πατάμε ελαφρώς ώστε να έρθουν σε ευθεία.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  8. Βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα καρύδια, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  10. Την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  11. Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  12. Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με σαντιγί ή παγωτό.