Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμη καρυδόπιτα με φύλλα
mitsa
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά
200 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
160 γρ σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ αλεύρι
200 γρ καρύδια
1 μπέικιν
3 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Άλειμμα
100 γρ βούτυρο
80 ml σπορέλαιο
Οδηγίες
1
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και τα αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
2
κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
3
Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.
4
Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε.
5
λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος 38×30 εκατοστών και τοποθετούμε τα φύλλα.
6
Τα λαδώνουμε πολλή καλά και τα πατάμε ελαφρώς ώστε να έρθουν σε ευθεία.
7
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
8
Βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
9
Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα καρύδια, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
10
Την απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
11
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
12
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με σαντιγί ή παγωτό.