Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πεντανόστιμο και πολύ δημοφιλές Ελβετικό ρολό σοκολάτας

mitsa
servings
10

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 4 μεγάλα αυγά

  • 80 γρ ζάχαρη

  • 40 ml γάλα

  • 40 ml σπορέλαιο

  • 90 γρ αλεύρι

  • 4 γρ μπέικιν πάουντερ

  • 30 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Γέμιση

  • 75 γρ σοκολάτα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 70 γρ άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
2
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
3
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Αναμειγνύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί 42×30 εκατοστά.
7
Την χτυπάμε ελαφρώς για να φύγει ο αέρας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς γα 10 λεπτά.
8
Κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
9
Το τυλίγουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει.
10
Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος.
11
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη ζάχαρη και την σοκολάτα.
12
Ξετυλίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε την κρύα κρέμα (την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1-2 ώρες) σε όλη την επιφάνεια.
13
Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.