Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Το ιδανικό γλυκό ψυγείου για τα Χριστούγεννα

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ φρούτα του δάσους

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 10 γρ νισεστέ

  • 50 ml νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 300 γρ choco Berry

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 150 γρ κουβερτούρα

  • 100 ml γάλα

Οδηγίες

1
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κατεψυγμένα φούτα του δάσους, τη ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
2
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
3
Ανακατεύουμε να δέσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
4
Διαλύουμε την ζελατίνη σε σκόνη σε λίγο κρύο νερό.
5
Την αφήνουμε για 5 λεπτά και τη λιώνουμε σε λίγο καυτό νερό.
6
Καλύπτουμε μία φόρμα 28 εκατοτσών με τα μπισκότα.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
8
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και την κρύα ζελατίνη.
9
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
10
Βάζουμε τα 2/3 από την σάλτσα και δουλεύουμε με ένα ξυλάκι.
11
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
12
Τοποθετούμε την σάλτσα και δουλεύουμε.
13
Μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό το σημείο.
14
Εναλλακτικά στρώνουμε την κρέμα.
15
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το γάλα.
16
Απλώνουμε την χλιαρή σοκολάτα στο γλυκό και βάζουμε για οτυλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
17
Προαιρετικά διακοσμούμε με μούρα την επιλογής μας.