Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Το ιδανικό γλυκό ψυγείου για τα Χριστούγεννα
mitsa
Υλικά
300 γρ φρούτα του δάσους
100 γρ ζάχαρη
10 γρ νισεστέ
50 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
10 γρ ζελατίνη
300 γρ choco Berry
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
150 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα
Οδηγίες
1
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κατεψυγμένα φούτα του δάσους, τη ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
2
Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
3
Ανακατεύουμε να δέσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
4
Διαλύουμε την ζελατίνη σε σκόνη σε λίγο κρύο νερό.
5
Την αφήνουμε για 5 λεπτά και τη λιώνουμε σε λίγο καυτό νερό.
6
Καλύπτουμε μία φόρμα 28 εκατοτσών με τα μπισκότα.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
8
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και την κρύα ζελατίνη.
9
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
10
Βάζουμε τα 2/3 από την σάλτσα και δουλεύουμε με ένα ξυλάκι.
11
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
12
Τοποθετούμε την σάλτσα και δουλεύουμε.
13
Μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό το σημείο.
14
Εναλλακτικά στρώνουμε την κρέμα.
15
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το γάλα.
16
Απλώνουμε την χλιαρή σοκολάτα στο γλυκό και βάζουμε για οτυλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
17
Προαιρετικά διακοσμούμε με μούρα την επιλογής μας.